Ostefilmer på Youtube part II

Ostefilmer på Youtube er tilbake, og jeg føler nesten trangen til å legge på en skikkelig teit tagline som «Now it’s personal!» eller «They won’t stay Dead» eller…du skjønner.

Jeg hadde egentlig tenkt at denne artikkelen skulle publiseres tidsnok til Halloween, men Prokrastinasjonsdemonen og kreativiteten min hadde en cagefight, og kreativiteten min tapte.

Anyways, her har du fire ostete filmer du kan se nå på youtube…

Trick or Treat (1986)

j7xAAgeMGSUWjNZAGLSYLts0EUQ

Hvis du spiller Led Zeppelin «Stairway to Heaven» baklengs kan du høre Robert Plant messe sataniske hyllester og andre demoniske inkantasjoner. Gjør du det samme med Beatles sin «A Day in the Life» hører du beskjeder som sier «Paul is dead», med andre ord at Paul McCartney er død – slike eksempler er totalt bullshit, men myter som disse inspirerte nok en del frykt blant moralister og de overdrevent religiøse i skiftet mellom 70- og 80-tallet. Band som Black Sabbath, Dio og Iron Maiden ble ofte beskyldt for besudle ungdommen med sine «satanistiske» idealer.

Trick or Treat tar for seg dette fenomenet. Marc Price (kjent fra «Family Ties» eller «Fem i Familien» som serien heter på norsk) spiller hovedrolle-kid’n Eddie Weinbauer. Eddie er stor fan av heavy metal og favorittartisten er djeveldyrkeren Sammi Curr. Curr dødde under mystiske omstendigheter og når Eddie hører på Currs siste skive opplever han at merkelige og onde ting begynner å skje. Spesielt når han hører på plata baklengs…

Pieces (1982)

FCD476-Pieces-DVD_s1-723x1024-e1309877800751

Pieces er en av de sagnomsuste Video Nasties-filmene fra begynnelsen av 80-tallet, og kanskje til og med en av de få filmene som fortjener sin status. Dette er skikkelig grindhouse-splatter med noe suspekt innhold. Den er lagd som en god gammeldags giallo, men ikke forvent kvalitet à la Dario Argento. Filmen er severdig på grunn av dens blod-og gørr-scener og ikke så veldig mye mer. Bare sjekk coveret ovenfor!

Twins of Evil (1971)

download

I fjor hadde jeg skikkelig kick på Hammer-filmer. Hammer ga ut en drøss med skrekkfilmer i tidsrommet fra midt på femtitallet til slutten av søttitallet, og er nok mest kjent for Dracula-filmene med Peter Cushing og Christopher Lee. En av mine favoritter er Twins of Evil, som har alle ingrediensene en god Hammer-film skal ha. Vampyrer, barmfagre damer, über-religiøse heksejegere og en dæsj blod.

Children of the Corn (1984)

4868_front

Småunger er creepy om faen. Jeg kan si dette ettersom jeg ikke har barn selv, men det er faktisk sant – på film. Stephen Kings Children of the Corn handler om kjæresteparet Burt og Vicky, spilt av Peter Horton og Linda Hamilton (Sarah Connor i «The Terminator«) som får motorstopp på værst tenkelige plass – en liten by i delstaten Nebraska kalt Gatlin. Byen er styrt av preikeren (altså ordet «preacher» på norsk) Isaac, som tilhører en religion der alle over 18 blir ofret til guden deres, «He Who Walks Behind the Rows». Siden både Burt og Vicky er over 18 er de begge i livsfare.

Så da er det ikke så mye annet å gjøre – sprett en pils og kos dere med noen skikkelig ostebiter på youtube.