Ostefilmer på Youtube

Bedre sent enn aldri bruker folk og si, og jeg er nok litt «late to the party». Etter at jeg starta denne bloggen fant jeg ut at mange av filmene jeg har omtalt faktisk ligger i sin helhet på Youtube. At noen av disse i tillegg finnes i rimelig bra kvalitet, var en særdeles velkommen overraskelse.

I ren nysgjerrighet brukte jeg noen kvelder på å søke fram flere, og her er en knippe osetete filmer som ligger på Youtube:

Evilspeak (1981)

evilspeakcover

Evilspeak var en film jeg ikke hadde hørt om før jeg leste meg opp på Video Nasties-fenomenet. Britiske myndigheter hadde fått nok av volds- og splætterfilmer på begynnelsen av åttitallet og lagde en liste på 72 filmer det ble forbudt og leie ut eller selge. Evilspeak er altså en av filmene på den infamøse Video Nasties-lista.

Clint Howard (broren til den anerkjente regissøren Ron Howard) spiller Stanley Coopersmith, en litt sær fyr som går på militærskole og konstant blir mobbet av de tøffe gutta. Skolen har en kirke, og i kirkens kjeller finner Coopersmith dagboken til en spansk satanist. Boken er skrevet på latinsk, og når han bruker skolens datamaskin til å oversette teksten, våkner satanistens ånd til live. Ånden gir Stanley demoniske krefter og lager bokstavelig talt faenskap for mobberne og lærerne.

Evilspeak er underholdende om enn ikke akkurat «bra». Filmen gjør seg (så vidt) fortjent å være på Video Nasties-lista med noen blodige drap og ok special make up-effekter.

«Data incomplete… Human blood required. Thus spake the computer.»

Filmen:

Witchboard (1986)

witchboard

Jeg kan ikke påstå at jeg er spesielt overtroisk eller religiøs. Faktisk er jeg meget skeptisk til ting som ikke kan vitenskapelig eller empirisk bevises. Når jeg nå har sagt det, må jeg innrømme at jeg ELSKER okkulte og overnaturlige skrekkfilmer. Alt som har med demonbesettelse å gjøre, spiritisme og gammel, gammel ondskap å gjøre er kos.

Witchboard er en film av Kevin S. Tenney der en vennegjeng prøver å kontakte en sjel ved hjelp av et Ouija-brett. De lykkes med oppnå kontakt, men ikke akkurat med den sjelen de leter etter.

Tawny Kitaen husker jeg best som dama i Whitesnakes musikkvideo (til en av tidenes beste power ballads!) «Is This Love». Hun spiller her dama som bruker Ouija-brettet helt alene (selv om dette er noe hun blir frarådt på det sterkeste) og blir plaget og terrorisert av en svært ond demon.

«This game could be fatal. Don’t play it alone.»

Filmen:

The Curse (aka The Farm) (1987)

Curse

The Curse – eller The Farm som den hette på norsk leievideo – var en film jeg husker jeg var redd for når jeg mindre. VHS-coveret var formet som en gravstøtte og var bestandig plassert høyt og utenfor rekkevidde.

Jeg har sett den et par ganger i voksen alder, og jeg er ikke redd den lengre, men den har en viss sjarm…

Wil Wheaton, ellers kjent som Wesley Crusher fra TV-serien «Star Trek: The Next Generation» spiller her gårdsgutten Zack. En meteor lander i åkeren, infiserer jorda med et slags utenomjordisk gjødsel som får folkene i nærheten til å oppføre seg merkeligere og merkeligere. Zack virker dog å være den eneste som legger merke til forandringen.

«It takes your body. And your mind. Then it takes you straight to hell… «

Filmen:

Shocker (1989)

shocker

Etter hans suksess med «Nightmare on Elm Street» og Freddie Krueger, ville Wes Craven gjenta bedriften med å skape et nytt monster – en ny overnaturlig gærning som skulle ta over for Freddie. Resultatet ble Shocker.

Mitch Pileggi («Walter Skinner» fra X-Files, faktisk) spiller seriemorderen Horace Pinker. Politiet fanger ham, og han blir dømt til døden. Han blir henrettet i den elektriske stolen, men noe går forferdelig galt – isteden for å dø blir han omgjort til ren elektrisitet. Nå er han tilbake for å ta hevn…

Shocker er kanskje den mest cheesy filmen på denne lista. Den blander komedie med typiske skrekk-klisjeer mens den prøver å kopiere noe av det som gjorde «Elm Street» så bra, uten særlig hell.

«Mass murderer Horace pinker was put to death. Then he really got mad.»

Filmen:

Hvis noen andre fellow ostefilm-geeks vet om flere kule, cheesy filmer på youtube vil jeg gjerne høre om dem. 🙂

Tom Andersen.